Sportvasten

Sportvasten

Fittergy Sportvasten is een effectieve trainingskuur waarbij je switcht van suiker- naar vetverbranding.
Hierdoor krijg je:

MEER ENERGIE

GEWICHTSVERLIES

FITTER GEVOEL

Wat is Fittergy Sportvasten?

Samen met je Sportvasten Coach train je in 10 dagen je lichaam de switch te maken van suiker- naar vetverbranding. Dit doe je door te sporten, vasten en het gebruik van speciale voedingssupplementen. Je Sportvasten Coach stelt voor jouw Sportvastenkuur een persoonlijk protocol samen die je gedurende 10 dagen volgt. Hierin staat bijvoorbeeld op welke intensiteit jij moet sporten, en een op maat gemaakt voedingsschema. Na de 10 dagen heb je de switch gemaakt en ben je een paar kilo afgevallen, voel je je energieker én fitter!

KEEP THE SWITCH

Hierna kun je aan de slag met het natraject Keep The Switch, om je resultaten en switch te behouden. Keep The Switch is afgestemd op jouw huidige leefstijl en is daarom gemakkelijk vol te houden. Dankzij de wekelijkse mini-kuurtjes van Keep The Switch hoef je niks aan je huidige leefstijl te veranderen en kun je de Sportvasten resultaten gemakkelijk vasthouden!

 Onderzoek

De laatste circa 10-15 jaar is veel sportmedisch wetenschap onderzoek gedaan naar de biomechanica van het hardlopen. Hierdoor is inmiddels veel bekend over wat een blessurepreventieve looptechniek is. Zo blijkt o.a. dat haklanders en lopers met gebrekkige rompstabiliteit blessuregevoelig zijn. Blessures die een relatie kunnen hebben met een gebrekkige looptechniek zijn: shin splints, knie-, lage rug-, heup-, lies-, hamstring- en kuitklachten en achillespeesklachten. Uiteraard is hierbij ook altijd een verband met type loopschoen, spierlengte, spierkracht, trainingsintensiteit – en omvang en genetische aanleg.

Looptechniekcheck

Bij een looptechniek check wordt naar uw looptechniek gekeken en krijgt u advies hoe uw techniek te verbeteren. Uw huidige looptechniek wordt van de achterzijde en van de zijkant gefilmd. Met behulp van de videobeelden wordt u gewezen op wat goed gaat en wat nog verbeterd kan worden. In vier stappen leert u een goede looptechniek en daarmee minder blessuregevoelige manier van hardlopen. Na elke stap wordt u weer gefilmd en worden de beelden met u besproken.

Voorlichting

Tegenwoordig wordt de fysiotherapeut ook steeds meer ingezet bij de preventieve gezondheidszorg. Dus ook met vragen over preventie of voor voorlichting kunt u bij hem terecht

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.