Hardloopclinics

Hardloopclinics

Eens per maand wordt er op zaterdagochtend een techniekclinic gegeven vanuit Runners Fysio Bosbaan.

Wil je graag makkelijker en efficiënter lopen? Tijdens deze drie uur durende clinic leer je hoe je dit kunt doen met behulp van de Zwift Pod. Dit is een ingenieus apparaat dat je helpt bij het analyseren en verbeteren van je looptechniek.

Als je over een goede looptechniek beschikt kun je nog meer van het lopen genieten. Met een goede techniek loop je efficiënter, waardoor je het langer kunt volhouden en ook sneller kunt lopen.
Bovendien verkleint een goede looptechniek de kans op blessures.

Tijdens deze clinic maken we gebruik van videoanalyse zodat we je huidige looppatroon kunnen evalueren. Vervolgens leer je wat een goede looptechniek inhoudt en krijg je een aantal tips en tools zodat je na afloop ook zelf verder aan je techniek kunt werken.

Als ondersteuning hierbij wordt uitgelegd hoe de Zwift Pod gebruikt kan worden om je techniek te evalueren en te verbeteren.

De clinice kost 75 euro per persoon inclusief de Zwift Pod. (45 euro als je al in het bezit bent van een Zwift Pod.)

Hiervoor krijg je, naast de vele oefeningen, een gratis videoanalyse en koffie en thee bij aankomst en vertrek.

 Onderzoek

De laatste circa 10-15 jaar is veel sportmedisch wetenschap onderzoek gedaan naar de biomechanica van het hardlopen. Hierdoor is inmiddels veel bekend over wat een blessurepreventieve looptechniek is. Zo blijkt o.a. dat haklanders en lopers met gebrekkige rompstabiliteit blessuregevoelig zijn. Blessures die een relatie kunnen hebben met een gebrekkige looptechniek zijn: shin splints, knie-, lage rug-, heup-, lies-, hamstring- en kuitklachten en achillespeesklachten. Uiteraard is hierbij ook altijd een verband met type loopschoen, spierlengte, spierkracht, trainingsintensiteit – en omvang en genetische aanleg.

Looptechniekcheck

Bij een looptechniek check wordt naar uw looptechniek gekeken en krijgt u advies hoe uw techniek te verbeteren. Uw huidige looptechniek wordt van de achterzijde en van de zijkant gefilmd. Met behulp van de videobeelden wordt u gewezen op wat goed gaat en wat nog verbeterd kan worden. In vier stappen leert u een goede looptechniek en daarmee minder blessuregevoelige manier van hardlopen. Na elke stap wordt u weer gefilmd en worden de beelden met u besproken.

Voorlichting

Tegenwoordig wordt de fysiotherapeut ook steeds meer ingezet bij de preventieve gezondheidszorg. Dus ook met vragen over preventie of voor voorlichting kunt u bij hem terecht

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.