Medical Taping

Medical taping

Met medical taping worden de verschillende manieren van tapen met de, voor velen bekende fel gekleurde bedoeld. Deze manier van tapen kan voor meerdere soorten klachten gebruikt worden. Er wordt vooral in de sport gebruik van gemaakt, maar ook voor het bestrijden van pijnklachten, het verbeteren van bloed- en lymfestromen en het activeren of juist ontspannen van spieren kan deze behandelmethode ingezet worden.
De tape die gebruikt wordt is huidvriendelijk en plakt goed, is ventilerend, vochtbestendig en anti-allergisch. Over het algemeen kan de tape zo’n vier tot negen dagen blijven zitten.
Niet iedere therapeut is in staat deze vormen van tapen toe te passen, neem voor de mogelijkheden binnen de praktijk contact op met uw fysiotherapeut.

Wat is Fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ofwel het gehele houdings- en bewegingsapparaat. U kunt dus naar de fysiotherapeut voor klachten opgedaan tijdens het werk, gekregen door een ongeluk of ziekte, een sportblessure, een verkeerde beweging of omdat het lichaam ouder wordt.

Behandeling

Om klachten te behandelen gaat de fysiotherapeut samen met u resultaatgericht aan het werk. Hij stelt een behandelplan op wat afgestemd wordt op uw lichamelijke situatie, mogelijkheden en wensen. Vaak bestaat dit behandelplan uit adviezen en oefeningen, waarmee hij zorgt dat u weer beter kunt bewegen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van manuele technieken als massage van de spieren en mobiliseren van de gewrichten.

Voorlichting

Tegenwoordig wordt de fysiotherapeut ook steeds meer ingezet bij de preventieve gezondheidszorg. Dus ook met vragen over preventie of voor voorlichting kunt u bij hem terecht.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.