Over Bas

Bas is fysiotherapeut sinds 2004. Na een aantal jaren voornamelijk sporters behandeld te hebben in de Franse Alpen heeft hij zich gespecialiseerd in de behandeling van hardlopers. Zijn passie is om mensen niet alleen van blessures af te helpen maar deze blessures zoveel mogelijk ook te voorkomen. “Als fanatieke hardloper weet ik hoe vervelend het is om niet te kunnen trainen vanwege een blessure.

 

Het laatste waar je dan op zit te wachten is een fysiotherapeut die je vertelt dat je even een paar weken rustig aan moet doen. Ik probeer mensen altijd zo snel mogelijk op een veilige manier weer te laten trainen. En als dat tijdelijk geen looptraining kan zijn dan geef ik alternatieven waardoor je niet gelijk al je opgebouwde conditie kwijt raakt. Ik zie vaak mensen met een blessure binnenkomen waarbij ik weet dat hij deze blessure niet gekregen had als hij eerder was gekomen. Door inspanningstesten, loopanalyses en door middel van speciale testen om de zwakke schakels in het bewegingsapparaat te vinden kun je heel veel blessures voorkomen. Dit geldt zeker niet alleen voor de fanatieke lopers die trainen voor een marathon maar juist ook voor die recreatieve loper die op zondagochtend zijn rondje maakt in het bos. Ik hoop  dat steeds meer mensen de weg naar Runners Fysio zullen kunnen vinden voordat ze geblesseerd raken.”

 

Bas is sinds 2008 ook manueel therapeut en werkt veel met de Shockwave, een apparaat waarmee veel hardloopgerelateerde blessures heel goed verholpen kunnen worden.

Pasfoto_Bas

Specialisaties

Fysiotherapie

Running Fysio

Manuele therapie

Shockwave therapie

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.